Ana Sayfa Haber Teknoloji Wi-Fi Hotspot Nedir?

Wi-Fi Hotspot Nedir?

23
0

Ücretsiz Wifi Hotspot

Bu yazımızda sizlere Wi-Fi Hotspot Nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Günümüz dünyasında gün geçtikçe artan mobil Wi-Fi Hotspot sistemi hayat kurtaran internet sağlayıcılar olabilmektedir. Mobil Hotspot dizüstü bilgisayar, MP3 çalar, telefon, tablet vb. oyun cihazlarında internet paylaşımı sağlar. Hotspot’lar modemler de olmak üzere aynı şekil de 3G veya 4G erişimi sağlamak için mobil geniş bant desteği sağlar. Mobil destekli bir cihazın 9 metreye kadar internete bağlanmasına imkan sağlamaktadır. Böylelikle telefonunuzu wifi dağıtıcı olarak kullanabilmenize imkan vermektedir.

Bir kaç çeşit Hotspot bulunmaktadır. 3G, 4G veya 5G sinyali yayınlayan taşıyıcılar tarafından desteklenen küçük cihazlardır. Bazıları da USB bellek şeklinde cihazlardır. Bazıları ise Mobil Hotspot özelliği olan akıllı telefonlardır. Bu telefonlar kablosuz bağlantılarını başkalarıyla bölüşerek internet bağlantısı sunan erişim noktalarıdır. Mobil WiFi ya da Hotspot’lar internete birden fazla kişiyi bağlamaktadır. iPhone ya da başka telefonların bağlanmasına olanak sağlayan sistemlerdir. Bu tarz mobil Hotspot’ların özelliği USB cihazlardan daha kolay çalıştırılmasıdır. Ayrıca özel bir yazılım gerektirmez.

Mobil Wifi Hotspot

MOBİL DEZAVANTAJLAR

Hücresel modem cihazları genellikle mobil Hotspot bağlantıları sunmaktadır. Bu bağlantılar Wi-Fi noktalarına göre taşınabilirdir. Mobil Hotspot’lar dizüstü bilgisayar için en iyi olanlarıdır. Fakat belirli sürücüleri ya da bağlantı yazılımlarını yüklemelisiniz. Mobil Hotspot’ların dezavantajları şarj problemi olmaktadır. Bazı mobil noktaların 4G’den Wi-Fi’ya çevrilmesi için çok fazla enerji istemektedir. 4G’den Wi-Fi’ya çeviri yaparken mobil Hotspot’ların bağlantı hızı azalmaktadır. Bağlantı hızı bir LTE ağında kırsal alanlarda sorun olabiliyor. Bir akıllı telefonun Hotspot olarak yaşattığı en büyük hayal kırıklığı bataryasının daha hızlı boşalmasıdır. Akıllı telefonunuzu kullanmanız gerekiyorsa, aynı zamanda Hotspot olarak kullanmak için yeterli şarja sahip olmak zorundasınız. Tüm telefonlar ses ve veriyi desteklemediğinden, Hotspot olarak kullanılırken arama yapılmasına da izin vermez.

Ücretsiz Wifi Hotspot Kafe Konsepti

MOBİL HOTSPOT AVANTAJLARI

Mobil Hotspot’lar birden çok bireyin veya internete girmek isteyenler için, ya da uzun yolda olanlar için kritik öneme sahiptir. İnternet noktaları dünya çapında LTE ağları sayesinde web kullanıcılarının daha hızlı çalışmasına izin vermektedir. Herhangi bir yerde çalışabilme avantajı ve mobil telefonlar sayesinde dizi üstü bilgisayarlar da internete bağlanabilme avantajı bulunmaktadır. IPad’ler, Google Nexus gibi tabletler, Wi-Fi özellikli cihazlar ve akıllı telefonlar Hotspot’larla uyumludur. Günümüzde bu teknoloji hayatımızın bir parçası haline geldi.

FİKRİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!