Ana Sayfa Haber Ulaşım HGS Plaka Değişikliği

HGS Plaka Değişikliği

0

HGS Bakiye Yükleme

HGS Etiket veya HGS Kart almak isteyen araç sahipleri aracın ehliyet ve ruhsatı ile PTT şubesine başvuru yaparak etiket ve kart alabilmektedir. Araç satışı sonrası HGS Kart kullananlar için HGS plaka değişikliği imkanı bulunmaktadır. Ayrıca birçok anlaşmalı banka HGS Etiket vermektedir.

HGS etiketi almak isteyen araç sahipleri aracın ehliyet ve ruhsatı ile PTT şubesine başvuru yaparak HGS Etiket veya HGS Kart alabilmektedir. Ayrıca birçok anlaşmalı banka HGS Etiket vermektedir. Bankalar otomatik ödeme talimatı karşılığında HGS kartını ücretsiz olarak vermektedir. HGS devir edilen bir uygulama değildir.

Abonelik plaka numarası üzerinden oluşturulmaktadır. Bu yüzden HGS aboneliği araç satışında veya alımında araç sahibi tarafından aboneliğin iptal ettirilmesi gerekmektedir. Çünkü araç satış işlemleri sırasında HGS (Etiket) plaka değişikliği yapılmamaktadır.

HGS Kart‘larda ise durum farklıdır. Kredi kartı şeklindeki bu HGS Kart ile PTT Şubelerine giderek eski plakayı iptal edip, yeni aldığınız araç plakasına işletmeniz mümkündür.

Bu sebeple aracı satarken içindeki bakiyeyi başka bir plakaya devrederek HGS iptali yapmanız gerekmektedir. HGS aboneliği bulunması halinde yeni abonelik işlemleri alınamaz.

HGS BAKİYE İŞLEMLERİ

İçinde bakiye olduğu sürece HGS etiketi otoyol ve köprülerden sorunsuz geçmemize yardımcı olmaktadır. Etiket üzerinden istediğimiz zaman içine para yatırmamız mümkün olmaktadır.

İçindeki bakiyeyi öğrenmek için HGS Bakiye Sorgulama işlemi yapabilirsiniz. PTT internet Şubesi‘nden bakiye sorgulama işlemlerine erişim sağlayabilirsiniz. İçindeki miktara göre para yatırabilirsiniz. Bakiye yetersizliği gibi durumlarda geçiş ücretinize ceza ödeyebilirsiniz, bu gibi durumlarla karşılaşmamak için sürekli olarak bakiye kontrolü yapılması gerekmektedir.

HGS Geçiş Sistemi Hızlı geçiş sistemi adıyla bilinen HGS köprü ve otoban giriş çıkışlarında sürücülerin daha rahat etmesi geçişlerini kolaylaştırmak ve trafik oluşumunu önlemek adına geliştirilmiş otomatik ödeme sistemidir.

Ücretler, geçiş noktalarındaki gişeler sayesinde araçlarda bulunan etikete tanımlı hesaptan anlık olarak tahsil edilmektedir. Manyetik sistem sayesinde tanımlı hesaptan tahsil edilmesi sağlanır. HGS içerisinde bakiye olması halinde herhangi bir sorun yaşamadan köprü ve otobanlardan geçiş sağlayabilirsiniz.

YORUM YOK

FİKRİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version