Çocuklukta ve gençlikteki parlak ve beyaz gülümseme yıllar ilerledikçe yerini sarı renkli dişlere bırakır. Diş renginin değişmesinde farklı etmenler rol alır. Beslenme alışkanlıkları, sigara, çay, kahve kullanımı, ilaç kullanımı, diş minesinin zayıflaması bu değişikliklere sebep olabilen başlıca etmenlerdir. Tekrar parlak ve beyaz bir gülümsemeye sahip olmak için günümüzde çeşitli yöntemler kullanılmakta. Bunların en tercih edilenlerinden biride lazerle diş beyazlatma yöntemi.
LAZERLE DiŞ BEYAZLATMA
Lazerle beyazlatma ve aydınlatma, dişin yüzeyini kaldırmadan ya da zarar vermeden beyazlatmak için çok etkili bir yoldur. Dişlerin hızlı şekilde beyazlaması için dişler lazer ışığına maruz kalır. Yöntemin ağrısız ve fiziki bir müdehale gerektirmiyor olması yaygın tercih edilmesindeki en önemli etken. Hızlı ve etkili olması oldukça popüler olmasına neden olmuştur.
DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR
Önce diş hekimi, diş etlerinizi korumaya alır ve bir çeşit koruyucu takar. Sonra bir diş beyazlatma ürünü ile dişlerinizin üzerini boyar. Daha sonra sürülen kimyasalı etkinleştirmek için lazer ışığı tutar bu işlemin süresi dişinizin durumuna göre değişiklik gösterir. Bu süreç genellikle diş başına 30 saniye gibi bir süredir. Tek dişinize uygulayabileceğiniz gibi tüm dişlerinize de uygulayabilirsiniz.
LAZER FARKI
Teknolojideki gelişmelerle beraber ortaya çıkan lazerle diş beyazlatma sayesinde daha hızlı, daha kolay ve güvenli bir şekilde dişleri beyazlatmak mümkün. Diğer yöntemlerde daha önceden yapılması gereken pek çok hazırlık olduğu gibi. Evde takmanız gereken aparatlar. Diş hekimine birkaç ziyaret, uzun saatler gibi zahmetli ve birazda acı verici evreler var. Oysa lazerle beyazlatma, doktorda tek randevuda ve 30 ile 90 dakika içinde tamamlanan bir işlem.
DiŞ BEYAZLATMA KİTLERİ
Dişlerinde çok küçük lekelenme olan kişiler için evde diş beyazlatma en iyi seçeneklerden biridir. Bu kiti uyku sırasında ağzınıza takmanız gerekir. Bu işlemi her gece uygularsınız. Bu kitin içine ince bir beyazlatma jeli sıkarak 1 ya da 2 hafta boyunca kullanırsınız. Ancak ağır sararmalarda bu yöntem tam sonuç alamazsınız. Yada 6 hafta gibi çok daha uzun bir zaman beklemeniz gerekir.