Trabzon Fatih Devlet Hastanesi, sağlıklı bir toplum oluşturmak için tıbbi etik ilkelerinden ödün vermeden, çalışan ve hasta güvenliğini ön planda tutmakta, gelişmiş teknolojiyle donatılmış tesisleri ve uzmanlaşmış kadrolarıyla kaliteli sağlık hizmeti sunar.
Hastane, 1958 yılında 40 yatak kapasitesi ile Trabzon SSK Hastanesi olarak hizmete başlamıştır. 50 yıldır Trabzon ve bölgesine hizmet veren hastane 1967 yılında 255 yatak ve 5 ameliyathane kapasitesiyle yeni binaya taşınmış, 1979 yılında bazı idari birim ve poliklinikler ilave edilmiştir. Trabzon SSK Hastanesi 1983 yılında ise 300 yatak kapasitesiyle hizmetini sürdürmüştür. 19 Şubat 2005 tarihinde Trabzon Fatih Devlet Hastanesi adını almıştır.
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi, Toplumumuzun yaşam kalitesini arttırmak amacıyla modern tıbbın imkânlarını kullanarak tüm sağlık tesisleriyle kaliteli sağlık hizmeti sunumunda öncü rol üstlenen sağlık merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
HASTANEYE BAŞVURU
Hastanede tüm hastaların kabulü yapılmaktadır. Merkezi Hastane Randevu Sistemini telefonla arayarak (182) istediğiniz bölüm ve saate randevunuzu ayarlayabilirsiniz.
Poliklinik önünde bulunan hasta kayıt bölümüne, sadece T.C kimlik (Ehliyet, Pasaport, vb.) ile başvuru yapabilirsiniz. Kayıt fişi ile poliklinik kapısındaki monitörden sıra numaranızı takip edebilirsiniz.
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Poliklinikleri 09:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Sağlık güvencesi olmayan hastalar ve yabancı ülke vatandaşları ücretli muayene olabilmektedir.
Engelliler, hamileler, gaziler, şehit yakınları, 65 yaş üstü, 0-6 yaş çocukların muayenelerinde öncelikleri vardır. (Genel hizmeti aksatmamak kaydıyla.)
AYAKTA TEDAVİ İŞLEMLERİ
Laboratuvar numune alımları Saat:08.00 – 13.30 saatleri arasında olmaktadır.
Sonuçlar çalışma saatleri içinde muayenenin yapıldığı poliklinikten alınabilmektedir. Patoloji sonuçları ise 7 gün sonra laboratuvarlardan alınır.
Sağlık kurulu heyet günleri Salı (İş raporları) ve Perşembe (Engelli Hasta raporları) hafta içi çalışma saatleri içinde yapılmaktadır.
Fatih Devlet Hastanesi Röntgen biriminde; Ultrasonografi, Mamografi, Doppler, Mide-Kolon grafi, IVP, MR ve Tomografi hizmetleri verilmektedir. Verilen bu hizmetler randevu ile gerçekleştirilmektedir. Hastaneden randevu aldığınız birimin randevu tarih ve saatine uyulması gerekmektedir.
Randevuya gelemeyecekseniz ilgili yerlerle iletişime geçerek randevunuzu iptal ettirin. Böylece gereksiz bekleme sürelerinin önüne geçileceği için hizmet süreniz kısalır.
FATiH DEVLET HASTANESi YATIŞ İŞLEMLERİ
Yatışına karar verilen hastaların işlemleri poliklinikten, yatış ve çıkış işlemleri ise servis sekreterliği tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, refakatçi işlemleri ve ücretleri ile ilgili tüm bilgileri servis sekreterlerinden alabilirsiniz.
Fatih Devlet Hastanesi giriş/çıkış işlemleriniz için hastane vezneleri dışında hiçbir kişiye ve birime ödeme yapmayınız. Hastane işlemleri ile ilgili yapmanız gereken ödeme varsa, ödemeyi makbuz karşılığında yapın. Makbuzu da hastaneden ayrılıncaya kadar saklayın.
Yatan hastaları ziyaret etmek için Fatih Devlet Hastanesi Hasta Ziyaret Saatleri listesindeki programa uymalı ve ziyaretiniz süresince hastane kurallara uymanız gerekmektedir.
TABURCU İŞLEMLERİ
Fatih Devlet Hastanesi‘nde taburcu işlemleri, sosyal güvenceniz varsa servis sekreterleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Sosyal güvenceniz yoksa servis sekreteri refakatinde taburcu işlemi gerçekleştirilmektedir.
Servis sekreterliğinden epikrizinizi (hasta çıkış özeti) almayı unutmayınız.
Doktor, poliklinik kontrolü önerdiyse verilen tarih ve saatte mutlaka kontrole gelmeye özen gösterin.
Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili teşekkür, şikayet ve önerilerinizi Hasta İletişim Birimine verebilirsiniz.
HASTANIN İZİNLİ ÇIKARILMASI
Hastalar, Klinik şefinin yazılı izni ile izinli çıkabilirler. Başhekim yardımcısının onayından sonra izin kağıdı hastanın dosyasına konuluyor. Hasta dosyası klinikte olması şartı ile hasta izinli çıkmasına müsaade ediliyor.
REFAKATÇİ KARTI UYGULAMASI
Fatih Devlet Hastanesi yönetimi, yatan hastanızın doktoru uygun görmesi halinde hastanızın yanında refakatçi olarak kalmanıza izin vermektedir. Bu durumda klinik doktorundan hastanın yanında refakatçi kalmasının uygun olduğunu belirten bir form alınır. Bu formla birlikte hastanızın yattığı kliniğin sorumlu sekreterine başvurarak refakatçı kartı alabilirsiniz.
YEMEK HİZMETLERİ
Günlük kalori ve sağlık ihtiyaçları doğrultusunda uzman diyetisyenlerin hazırladığı menülerden üç öğün yemek veriliyor. Diyet menüsü alması gereken hastalara ise üç ana ve üç ara öğünden oluşan yemek verilmektedir. Hasta beraberinde refakatçi varsa, refakatçilerine de üç öğün yemek veriliyor. Yemekler, hastane mutfağında yemek firması çalışanlarınca diyetisyen kontrolünde hijyenik bir ortamda titizlikle hazırlanmaktadır. Kapalı kaplarla kliniklere taşınarak hasta ve refakatçilere servis edilmektedir.
İDARİ NÖBET HİZMETLERİ
Fatih Devlet Hastanesi, işleyişin kontrolü ve zamanında denetim amacıyla gece, hafta sonu ve diğer tatil günlerinde bir İdari Şef nöbetçi çalışıyor. İdari Şef Başhekimi temsilen nöbet tutar. Başhemşirelik adına gece bir Süper Vizör hemşire, Hastane Müdürlüğü adına ise bir memur nöbet tutar.
FATiH DEVLET HASTANESi İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres: İnönü Mahallesi İnönü Caddesi No:177 Ortahisar / TRABZON
Tel: +90 462 230 22 85
Fax: +90 462 230 22 87
E-Mail: fatihdhs5@saglik.gov.tr