Ana Sayfa Haber Eğitim Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu

Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu

97
0

Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu

Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı AÖF Yaz Okulu Kayıt linkinden başvuru tarihleri arasında yapılır. Ders seçimini tamamlayan öğrenciler, Öğretim Yılı Yaz Okulu Kayıt Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alır. Bu sayfada öğrencilerin ders seçimi sonucunda; alacağı dersler, ödeme bilgisi ve sınav tarihi bilgisi yer alır. Ders seçimi son tarihi Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen tarihte saat:23:00’e kadar açıktır. Yaz okulu ders kayıtları ve öğretim ücreti ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

  • AÖF Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrencilerin en fazla beş ders seçme hakkı vardır.
    • Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00’nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçme hakkı vardır.
    • Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00’nin altında olan öğrencilerin, FF harf notu aldığı ders/dersler, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı ders/dersler ile hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçme hakkı vardır.
  • Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler, istedikleri dönem dersini seçme hakkına sahiptir.
  • Öğrenci, ders seçim işlemlerini; kayıt tarihleri içinde yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
  • Kayıt tarihleri içinde ödeme yapılmadığı sürece ders seçimi değişikliğine izin veriliyor.
  • Yaz Okulu Öğretim Gideri (ödeme tutarları) alınan ders/derslerin sayısına göre değişir.
  • Ders seçimi sonunda alınan derslerin sayısına göre ödeme bilgileri oluşur. Bu nedenle ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi yapılması mümkün değildir.
  • Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyenler de yaz okulundan ders almasında engel yoktur.
  • Açılacak dersler ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra kesinleşir.

İlgili öğretim yılı bahar döneminde öğrencinin kayıt durumu AKTİF ise yaz okulunda da AKTİF olur. Ancak bahar dönemi kayıt durumu PASİF ise; yaz okuluna kayıt yaptırsa dahi kayıt durumu PASİF kalır. Yaz okulunda kayıt durumu PASİF olan öğrenci, öğrencilik haklarından kayıt yaptırmış olsa bile yararlanamaz.

AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ

AÖF Yaz Okulu Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:

  1. Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.
  2. İkinci aşamada ders seçimi yaparak yaz okulunda almak istediğiniz dersleri belirleyeceksiniz.
  3. Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçimini onaylamanız istenecektir.

Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olur. Ödeme bilgileri de son değişikliğe göre oluşur.

Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi yapılması mümkün değildir. Ders seçimi yapmadan da ödeme bilgisi oluşmaz.

AÖF YAZ OKULU ÜCRETİ

Yaz okuluna kayıt olan öğrenciler yaz okulu öğretim gideri yatırması gerekiyor. Üniversite Yönetim Kurulu, öğrenim gideri hesaplamasını her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre yapar.

Yaz okulunda alınacak öğretim gideri, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim gideri dışındadır. Yaz okulu derslerinin sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır.

ÖDEME YÖNTEMLERİ

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme. (Ders seçiminizi yaptıktan sonra online ödemede tüm kredi kartı/banka kartları kabul ediliyor. Ancak, son gün provizyon işlemlerinden ötürü kredi/bankamatik kartıyla ödemede sorun oluşması muhtemel.)
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme
  • ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
  • Mobil Bankacılık

Ödeme Kayıt tarihinin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme yapılabilecektir.

Öğrencilere AÖF Yaz Okulu kayıt işlemleriyle ilgili resmî duyurular Anadolu Üniversitesi web sayfasında yayımlanır ve ayrıca bir tebligat yapılmaz.

Duyurulan yaz okulu kayıt tarihleri arasında kayıt yaptıramayan öğrenciler; sonradan yaz okulu kaydı için herhangi bir hak iddia edemez. Rapor dâhil mazeret ileri süremez ve yaz okulu hakkını kaybeder.

AÖF Bütünleme Sınavı neden yapılmıyor diye önceki yıllarda pek çok öğrenci şikayet ediyordu. Bütünleme sınavları ile 3 derse girme imkanı bulunurken AÖF Yaz Okulu uygulamasında bu 5 derse çıkıyor.

FİKRİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!