Ana Sayfa Haber Kamu Biyometrik Fotoğraf Sakal-Makyaj-Bıyıkla Olur Mu?

Biyometrik Fotoğraf Sakal-Makyaj-Bıyıkla Olur Mu?

1027
0

Biyometrik Fotoğraf

Yakın geçmişte yeni ehliyet, yeni kimlik, yeni pasaport, sınavlar derken biyometrik fotoğraf sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Peki biyometrik fotoğraf nedir? Biyometrik fotoğrafta olması gereken özellikler neler? Sakal bıyık ya da makyaj ile kabul ediliyor mu? Trabzon‘da Biyometrik Vesikalık Fotoğraf Fiyatı ne kadar? Ne kadar sürede hazırlanır? gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.

Standartları ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) tarafından belirlenmiş olup, amacı kişilerin fotoğraflarını dijital olarak belli bir standartta kayıt altına almak . Biçim kuralları net olmakla birlikte, sakal, makyaj, gözlük gibi noktalarda ise kurallar esneyebilmekte.

Biyometrik Fotoğrafların Havalimanlarında Kullanımı

Özellikle uluslararası seyahatlerde ve işlemlerde Biyometrik Fotoğraf kullanımından kaçmak imkansız. Çünkü yurt dışı işlemlerinde hemen hemen her kurum talep etmeye başladı. Öyle ki bu standart 2010 yılından sonra yurt içi devlet kurumlarında da sıkça kullanılmaya başlandı. Avrupa Birliği uyum süreciyle birlikte 2019 yılı itibari ile yeni ehliyet, yeni kimlik, yeni pasaport başvurularında zorunludur.

BİYOMETRİK FOTOĞRAF ÖZELLİKLERİ – ÖLÇÜLERİ

Biyometrik Fotoğraf Şablonu

  • 35 x 45 mm boyutunda olmalı.
  • Saç bitiminden çeneye kadar olan bölge kadraja alınır, 32 ile 36mm ölçüsünde olmalı.
  • Burun ile yüz, fotoğraf alanının tam ortasında ve simetriye uygun olmalı.
  • Sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olmalı.
  • Kişinin yüzü fotoğrafın %70-80’ini kapsamalı.
  • Ağız kapalı olmalı ve yüzde mimik olmamalı.
  • Beyaz, desensiz ve gölgesiz fon kullanın.
  • Saç, yüzü veya yüzde bulunan belirgin herhangi bir yarayı kapatmamalı.

MAKYAJLI BİYOMETRİK FOTOĞRAF

En sık sorulan soruların başında biyometrik fotoğraf makyajlı halde çekilip çekilemeyeceği şeklinde. Makyajlı olmak yada eyeliner çekmiş olmak problem yaratmıyor. Önemli olan, varsa yüzdeki belirgin ameliyat izi, yara, ben veya lekelerin makyajla kapatılmaması. Fotoğrafçılar özellikle bu tür yara ve izleri özellikle photoshop uygulaması ile düzeltmemektedir. Özellikle pasaport kontrollerinde fotoğrafınızla yüzünüzde bu tür belirgin farklar karşınıza sorun olarak çıkar.

SAKAL BIYIKLA BiYOMETRiK FOTOĞRAF

Bir diğer soru ise erkeklerin biyometrik fotoğrafı sakal, bıyık veya favori ile çekilip çekilemeyeceğidir. Bu fotoğraf, kişinin yüz biyometrisinin tespit edilmesi amacıyla oluşturulan bir standart olduğundan, yüz biyometrisini değiştirmeyen sakal, bıyık veya favori, bu fotoğrafta sorun oluşturmamaktadır.

TRABZON BİYOMETRİK FOTOĞRAF FİYATLARI

2020 yılında, Trabzon şehrinde Biyometrik Fotoğraf fiyatları birbirine yakın olup ortalama olarak 4 tanesi 20₺ 8 tanesi 25₺ 12 tanesi 35₺ şeklinde hazırlanmaktadır. Baskı cihazı olan fotoğrafçılar fotoğrafları iş yoğunluğuna göre 5 dakikada teslim ediyor. Baskı cihazı olmayan fotoğrafçılar ise gün içerisinde teslim edebiliyor.

FİKRİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!